Recept


Senaste receptet prova det blev väldigt bra

Nytt recept på fiskbiffar som är kanongoda !
1 Regnbåge filead och urbenad o skinnfri
1 rygg bit fryst torskfilé (upptinad)
1ägg
2 msk ströbröd
0,5 dl persilja o 0,5 dl dill
Salt och fiskkrydda efter behag

Gör så här
Ladda ned allting i matberedaren med vassa kniven på
Kör tills det blir en fin smet
Rulla stora ”Köttbullar”
Vispa upp ett ägg o doppa dessa i och rulla i Panko ströbröd
Lägg upp dem på smörpapper
Lägg i pannan och platta till biffarna till lagom storlek med stekspaden
Stek C:a 2 minuter på var sida och avnjut med Potatismos eller Ris

20140923_164517

Fixa till fångsten !

Filèkurs med Willy

file

Mina Recept på Regnbåge/Öring

1:an

1 st  Regnbågsfilè (skinn o benfri )

2 dl Crème fraiche

1 matsked grovkornig senap (gärna stark )

1 matsked riven pepparrot

3-4 körsbärstomater

Gör så här:

 1: dela  filén i 3cm remsor lägg i smord form, salta lätt

2: blanda Crème fraichen senap o pepparrot

3: bred över blandningen dela tomaterna å garnera med dessa ovanpå

4: kör i ugnen 200 ° i 15 min

Klart servera med lite gött potatismos !

2:an

1 st Regnbågsfilè (benfri ryck benen ! ) behåll gärna skinnet

2 dl Crème fraiche

2 morötter

2 vitlöksklyftor

Gör så här:

1: lägg filén i smord form

2: riv morötterna krama ur saften ,stek på dessa lite o riv ned vitlöken låt svalna

3: blanda med Crème fraichen  bred över

4: kör i ugnen 200 °  i 15 min

servera med ris alternativt som ovan

3:an

Ett tips att prova ta valfri Dipmix  (någon som du tycker passar ! )

och blanda med 2 dl  Crème fraiche och bred över

och in i ugnen 15 min 200 ° 

4:an

Regnbåges Gottis

Ta en benfri Regnsbågs filé

Lägg i en ugnsform

Salta och krydda, pensla med Grön Pesto

Klipp över en knippa timjan

Dela körsbärstomater och lägg runt om

Riv parmesan över skapelsen

Kör i ugnen 200 grader 15 min

Servera med mos eller ris

Rökning

Alternativ 1  1 lit vatten/2dl grovsalt/ 1 1/2 msk socker pressad citron låt dra C:a 6 tim (insaltning)

Alternativ 2   Salta filéerna väl samt strö på lite vitlökspulver lägg dessa på gallren

Al spån/lite enris/samt några späntor från en vedklabb (ev. 2 sockerbitar som Finnarna gör ) på Spånplåten

Kör Rökningen 30-35 min låt filéerna ligga och stabilisera någon timme ! (går även att ta dessa direkt om man inte kan vänta )

Mer recept på Kryddburken HÄR!

DSC00619

Kalla såsen till Rökta fisken ( 6 pers ) !

3 dl Gräddfil

3 dl Majonnäs

 1 pkt Dill (fryst svart Findus)

 1 pkt Gräslök (fryst svart Findus)

 1 pkt Persilja (fryst svart Findus)

 1-2 krossade vitlöksklyftor (eller vitlökspulver)

 2 sprut plastcitron

 salt o peppar

 Joxa ihop ingredienserna låt stå kallt minst en timme och dra

 innan servering !

Servera med färskpotatis och en kall pilsner !!

Kanske lite gott bröd till fisken !

 Vitt Fullkornsbröd

b

Var noga med vägningen av mjölet !!!

25 gram jäst 0,5 l vatten 360g Rågsikt 360g Siktat Dinkelmjöl 2matskedar linfrö 1matsked flingsalt, jag brukar ha i en dryg tesked brödkrydda för smakens skull J

1/Häll i ljummet vatten i en bunke och smula sedan ner jästen och rör om.

2/När jästen lösts ut i vattnet häller du i flingsaltet o kryddorna och rör om igen tills det är löst.

3/Blanda i övriga ingredienser och arbeta degen smidig med en slev eller bakmaskin(6-7min). Låt degen jäsa under bakduk i en timme.

4/Häll ut degen på mjölat bakbord och forma 2 stycken rundbullar. Lägg bröden på bakplåt och låt jäsa under bakduk i 20 minuter.

5/Ställ in brödet i nedre delen av ugnen i 35 minuter eller något mer på 200° Ta ut bröden och låt dem kallna under bakduk. 

 

Kanonglass till efterrätt !

Skärmklipp

3 dl vispgrädde 40%

2 ägg

3 msk florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 chokladkaka Fazer mörk blockchoklad/hallonsmak  100 gr

Gör så här:

1: Vispa grädden medelhårt /tillsammans med en nypa salt

2: Vispa ägg , florsocker , vaniljsocker

3: Smält chokladen i Mikron c:a 1-1,5 min (blir varmt ) 

4: Blanda ihop äggsmet /choklad /grädde

5: Häll smeten i glassmaskinen och kör tills det är färdigt

”En ”Vuxenvariant” i stället för choklad

Smaksätt med 1/2 burk ICA Hjortronsylt 390 gr 

+1/2 dl Negrita Rom  🙂 ”

Mera Gottis !

Knäckig rabarberpaj

500 g rabarber

2 dl havregryn

2 dl strösocker

1,75 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

1 krm vaniljsocker

125 g smör

0,5 dl vispgrädde

0,5 dl ljus sirap

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret tillsammans med sirap och grädde. Blanda ihop med de torra ingredienserna. Ansa och skär rabarbern i bitar, Lägg i smord, ugnssäker form och bred på smeten. Grädda mitt i ugnen tills den fått fin färg, minst 40–50 minuter (min stod inne i en timme). Servera ljummen med vaniljglass eller vaniljvisp.

 

Annonser

3 kommentarer på “Recept

  1. Ping: Idag har jag avnjutit ! | fiskeroffe

  2. Röktips , klyv bågarna ,skinnet kvar lägg i ABURÖKEN skinnet neråt ,salta , citronpeppar , låt stå över till nästa dag , pensla honung på fileerna , strö over lite senapsfrön , klar för rökning , i cirka 1 tim , mummma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s